Керівник проекту НАССР Тонні Вілл, який відкрив даний семінар, зауважив: адаптація харчового законодавства України до європейських стандартів дозволить стати економіці нашої держави більш ефективною і зобов`яже операторів ринку харчових продуктів нести відповідальність за безпечність своєї продукції. При цьому обов`язковим є застосування виробниками системи менеджменту ХАСП.
Контролювати дотримання законодавства буде єдиний орган – Держпродспоживслужба, інспектори якої перевірятимуть виробників на предмет дотримання ними нових вимог .
Даний захід проходить за сприяння департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА і його фахівці зацікавлені в тому, аби наші підприємства-виробники якомога оперативніше пристосувалися до міжнародних вимог , таким чином отримали конкурентні переваги на вітчизняному і закордонних ринках та запровадили передові технології безпечності продуктів харчування.