Підприємствами харчової і переробної промисловості області за січень 2019 року до показників відповідного періоду 2018 року збільшено обсяги виробництва:
- м’яса великої рогатої худоби свіжого чи охолодженого - на 19,5%
(1,1 тис. тонн);
- м’яса свиней свіжого чи охолодженого – на 8,9% (0,3 тис. тонн);
- м’яса свійської птиці свіжого чи охолодженого (частини тушок) –
на 16,2% (8 тис. тонн);
- виробів ковбасних – на 13,9% (0,6 тис. тонн);
- джемів та желе фруктових – на 15,8% (1,5 тис. тонн);
- масла вершкового - на 27,4% (1,6 тис. тонн);
- молока та вершків не згущених, жирністю не більше 1% - на 12,1% (20,3 тис. тонн);
- молока та вершків не згущених, жирністю більше 21% - на 10%
(0,8 тис. тонн);
- молока та вершків коагульованих – на 73% (1,3 тис. тонн);
- олії соєвої нерафінованої – на 55,1% (4,9 тис. тонн);
- води газованої – на 7,1% (557,6 тис. дал.);