Ціни на свиней будуть на прогнозованому рівні через традиційне зменшення попиту на м’ясо з початком осені та навчального року. Пропозиції живих свиней забійних кондицій на ринку, за оцінками операторів, вистачає. Літня спека вже не має стримуючого впливу на інтенсивність росту свиней, вага свиней на реалізацію виросла на 5 кг і більше. Зменшенню ціни сприятиме також традиційне здешевлення вартості кормів нового врожаю. Подальше нарощування виробництва курятини в Україні та збільшення споживання білого м’яса також є стримуючим фактором для ціни на червоне м’ясо.
Прогнозні ціни на живця свиней в Україні певною мірою різняться за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м'ясної галузі.
Ціни на живих свиней у країнах Євросоюзу залишаються сталими. Найбільша бійня в Німеччині компанії Tönnies в місті Реда-Віденбрюк отримала право на відновлення експорту до Китаю. Компанія повернулася до звичайного діапазону маси товарних свиней: 86-105 кілограмів. Із забороною на ввезення свинини зіткнулися м'ясопереробні підприємства концерну VION Food Group у Бокстел і Грунло та компанії Van Rooi Meat (Нідерланди). Після простою знову запустили бійню Danish Crown в Рінгстеді, розташованому в 50 кілометрах від столиці Данії, де позитивний тест на новий коронавірус був отриманий у 163 зі 900 співробітників.
Перед підприємствами м’ясної індустрії стоять завдання, які неможливо вирішувати поодинці: розвиток сировинної бази, відкриття нових ринків і каналів збуту, захист інтересів українських виробників тощо. Асоціація “М’ясної галузі” запрошує до вступу м’ясопереробні підприємства, які прагнуть долучитися до прогресивних змін на ринку. Більше інформації про Асоціацію та умови набуття членства в ній – на сайті: https://association-mg.com.ua.
Як повідомлялося раніше, Асоціація «М’ясної галузі» започаткувала безпрецедентну Програму розвитку м’ясної індустрії України “Нове свинарство 2025”. Вона реалізується у партнерстві із Центром підвищення ефективності в тваринництві та сприятиме швидкому досягненню результатів у зниженні.