Під час заходу обговорили питання щодо особливостей створення кластеру, проблеми та перспективи вирощування продукції садівництва в умовах зміни кліматичних умов, наукові підходи ведення сільськогосподарського виробництва, основні аспекти вирощування «органічного яблука», туристичний потенціал Вінниччини.
Також, обговорили питання державної підтримки по розвитку садівництва і виноградарства у 2020 році.
*Довідково. Вінниччина традиційно являється одним з основних регіонів України з виробництва плодів та ягід. Питома вага регіону в загальнодержавному виробництві продукції садівництва, без урахування приватних домогосподарств, у 2019 році становила 11%. Із загального валового збору плодів та ягід вУкраїні 2125,2 тис.т, Вінниччина зібрала 234,8 тис.т, при середній урожайності 103,2 ц/га, в т.ч. ягідних – 8,1 тис.т, за урожайність 76,7 ц/га.