Закритий режим роботи підприємства, яке займається веденням тваринництва - надійний метод убезпечення поголів’я від низки інфекційних хвороб, зокрема ящуру.

Ящуром тварина може інфікуватися від іншої дикої або свійської тварини (для щойно придбаної худоби необхідно забезпечити 30 денний карантин).

Вірус ящуру може переноситися з кормами, інвентарем, транспортом, на взутті та одязі персоналу, і навіть, переноситись вітром.

У спільній з європейським проєктом EU4SaferFood інфографіці наочно зображені всі можливі шляхи зараження ящуром.

Нагадуємо!!! Ящур – це вірусна хвороба, спільна для людей і тварин, що призводить до вибраковки всього поголівя.

Україна наразі є вільною від ящуру, проте в сусідніх країнах він фіксується.