В офіційному медіацентрі ОВА відбувся брифінг Першого заступника начальника ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Олександра Сорочана.

Під час брифінгу йшлося про запобігання харчовим отруєнням під час відключень електроенергії. 

Зокрема, спікер надав рекомендації як правильно зберігати продукти, з метою недопущення порушення температурних умов.  

«Не залишайте приготовлену їжу за кімнатної температури більше ніж на дві години. У разі відсутності електроенергії протягом 24 годин і більше - харчові продукти краще згрупувати разом у холодильній або морозильній камері», - зазначив Олександр Сорочан.

Також спікер наголосив, що потрібно з обережністю споживати продукти, які швидко псуються. Якщо маєте сумніви щодо  безпечності їжі, то краще викинути її відразу.

Крім того, необхідно памʼятати про дотримання гігієнічних вимог. 

«Ретельно мийте фрукти та овочі, особливо якщо вживатимете їх сирими. Для цього на випадок відсутності електропостачання потрібно мати запас чистої бутильованої питної води».- резюмував Перший заступник  начальника ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Tags: