Захід відвідали Перша заступниця Начальника ОВА Наталя Заболотна та заступник Начальника ОВА Сергій Здітовецький.

Подія об’єднала понад 120 учасників, серед яких представники Уряду, зокрема Міністерства аграрної політики, представники Вінницької ОВА, районних адміністрацій, профільних установ, керівники аграрного бізнесу тощо.

У межах заходу, учасники мали можливість ознайомитись з роботою молочно - товарної ферми ФГ «Велес Віта», що у селі Дружба Могилів-Подільського району, а також з будівництвом молочно - товарної ферми у с. Попелюхи.

Перша заступниця Начальника ОВА Наталя Заболотна зазначила, що молочне скотарство – одна з провідних галузей тваринництва на Вінниччині. А фермерське господарство «Велес Віта» - одне з передових підприємств області, яке спеціалізується на розвитку молочного скотарства.

«Наша молочна продукція користується попитом, як всередині країни, так і за кордоном. На жаль, війна перешкоджає повноцінно розвивати експорт. Проте наші підприємці не здаються та впроваджують інновації на виробництвах, аби давати людям нові, якісні продукти», - підкреслила посадовиця.

Наталя Заболотна також зауважила, що на Вінниччині галузь тваринництва складає близько 30% ВВП.

«Ринок молочної продукції є привабливим для українського бізнесу, зокрема і для малого підприємництва. Зʼявляються крафтові невеличкі виробництва, і вони користуються популярністю у споживача, адже знаходяться максимально близько до нього. І це чудово, що ринок молочної продукції розвивається в умовах конкурентоздатності. Це означає, що якість продукту стабільно зростає. А це вкрай важливо в контексті євроінтеграційних прагнень України», - акцентувала Перша заступниця Начальника ОВА.

Заступник Начальника ОВА Сергій Здітовецький подякував всім виробникам сільськогосподарської продукції та підприємствам Вінниччини за самовіддану працю: «Дякую кожному, що у такий надважкий час ви продовжуєте працювати, сплачуєте податки до державного бюджету та допомагаєте нашим Збройним Силам України», - зауважив посадовець.

Голова фермерського господарства Петро Струсевич зазначив, що тваринництво – це дуже важка праця. «Потрібно працювати 24/7. І лише той, хто справді любить цю справу – зможе працювати так багато. Саме тому, дуже важливо аби держава підтримувала молодих фермерів, які розпочинають цю нелегку справу», - підкреслив він.

У межах форуму відбулась панельна дискусія, під час якої учасники обговорили розвиток ринку молока та молочної продукції на Вінниччині, зокрема директор Департаменту агропромислового розвитку ОВА Олег Сідоров розповів про виклики та перспективи розвитку молочного скотарства в області.

Присутні обговорили інновації у розвитку молочної галузі. А також спікери поділились успішними бізнес-кейсами у даному напрямі роботи.

Разом з тим, напередодні Дня працівників харчової промисловості, прогресивних представників галузі відзначили грамотами обласної військової адміністрації та обласної Ради.

«Аграрний сектор має ключову складову – забезпечення продовольчої безпеки населення. Хочу подякувати тим, хто продовжує тримати економічний фронт в агропромисловому секторі Вінницької області. За те, що ви продовжуєте нарощувати виробництво, сплачувати податки, зберігаєте і створюєте робочі місця, виплачуєте заробітну плату. Це надзвичайно важливо, адже лише власним ресурсом Україна фінансує Збройні Сили України. Розвиваймо українське! Наближаймо нашу перемогу!» - резюмувала Наталя Заболотна.