Під час брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА речниця ГУ ДСНС у Вінницькій області Оксана Урбанська підбила підсумки тижня, що минув.

Спікерка повідомила, що підрозділами ДСНС для ліквідації надзвичайних подій здійснено 186 виїздів.

Надзвичайники 11 разів виїжджали на проведення аварійно-рятувальних робіт.

Протягом тижня групою піротехнічних робіт підводного та гуманітарного розмінування обласного рятувального відомства знищено 1 ВНП.

«Актуальною темою на сьогодні є обігрів помешкань. З приходом опалювального періоду, збільшується кількість пожеж в житловому секторі, а відтак зростає число травмованих і загиблих людей внаслідок загорянь, - повідомила Оксана Урбанська. - За тиждень в області зареєстровано 34 пожежі. Під час яких двоє людей отримали травми. Завдяки оперативності бійцям ДСНС вдалося запобігти знищенню та врятувати 7 будівель».

У житлових будинках, які мають пічне опалення, необхідно звернути увагу на дотримання вимог пожежної безпеки під час улаштовування печей та їх експлуатації. У цих будинках пожежі найчастіше відбуваються з причини перегрівання печей, появи у цегляній кладці тріщин, а також в результаті застосування для розтоплювання печей горючих і легкозаймистих рідин, випаданні з топки або зольника вуглин.

Також варто бути обережними й під час використання електрообігрівачів. Нехтування правилами їх використання є основною причиною загорянь в багатоквартирних житлових будинках.

Крім того, пожежі можуть виникати і від несправної електропроводки або неправильної експлуатації електромережі. Це може статися, наприклад, якщо в одну розетку ввімкнути декілька побутових приладів водночас.

Рятувальники Вінниччини вкотре застерігають громадян дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки.

Бережіть своє життя та здоров’я, а також роками нажите майно від вогню.

Більше дивіться у відео.