За даними Головного управління статистики у Вінницькій області за січень-серпень 2017 року експорт окремих видів продукції харчової і переробної промисловості області становить 371,3 млн. дол. США, що на 68,5% більше ніж за відповідний період 2016 року.
Збільшено експорт яловичини на 67,6%, молока і молочних продуктів – на 13,2%, масла вершкового та інших молочних жирів – на 67,9%, сирів – на 18,9%, круп зернових на 82%, олії соняшникової – на 62,3%, цукру – в 2,9 р., хліба та кондитерських виробів – в 7,5 р., вин натуральних – на 4,2%, горілки – на 12,7%.
В порівнянні до січня-серпня 2016 року почали експортуватись: м’ясо дрібної рогатої худоби (козлятина та баранина), ковбаси та вироби і консерви м’ясні.
За цей же період імпортовано продукції на 2,8 млн. дол. США, що на 7,2% менше показника відповідного періоду 2016 року.
Збільшено імпорт м’яса свинини в 3 р. (імпортується в незначних обсягах), риби свіжої, охолодженої або замороженої – на 14,6% та кондитерських виробів з цукру – на 16,5%.
Зменшено імпорт м’яса великої рогатої худоби на 22,3%, м’яса і субпродуктів домашньої птиці на 40,6%, молока і молочних продуктів – в 2,9 р.
В порівнянні до січня-серпня 2016 року почали імпортуватись: хліб і кондитерські вироби та натуральні виноградні вина.