Кулінарний хаб - це центр підвищення кваліфікації кухарів їдалень закладів загальної середньої освіти області. Базуватиметься він у закладі професійної освіти.
Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна із директором Департаменту гуманітарної політики Володимиром Буняком оглянули Комаргородське вище професійне училище, де займаються підготовкою фахівців за професією «Кухар. Кулінар».
За словами посадовиці, у закладі вже наявна певна матеріально-технічна база.
«Нещодавно в училищі створили новітню лабораторію «Кухарів» із сучасним обладнанням. Саме приміщення легко адаптувати до умов безбар‘єрного простору. Таким чином люди з інвалідністю також матимуть змогу брати участь у програмах підвищення кваліфікації. Реалізувати проєкт ми повинні до 31 грудня 2024 року. До того ж провести регіональне навчання на базі «Кулінарного хабу» для майстрів виробничого навчання (агентів змін)». – зазначила Наталя Заболотна.
Перший заступник Начальника ОВА подякувала директорові Комаргородського вищого професійного училища Михайлові Ковальчуку за відкритість до змін та бажання розвивати заклад.
«Створення Кулінарного хабу - це важливий пункт в реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року». – резюмувала Наталя Заболотна.
Нагадаємо, що реформа шкільного харчування стартувала в Україні у 2020 році з ініціативи першої леді Олени Зеленської.