Обласна військова адміністрація продовжує організовувати різноманітні заходи для підтримки та піднесення морального духу захисників, ветеранів та їх родин.
Цього разу для ветеранів організували унікальний гастротур визначними туристичними об‘єктами Вінниччини.
Під час захопливої подорожі Захисники мали чудову нагоду насолодитися мальовничими краєвидами рідного краю, більше дізнатися про багатогранну історію регіону та поринути в теплу й товариську атмосферу, спілкуючись зі своїми побратимами.
Першою зупинкою стала козина еко-ферма «Альпійка» у селі Микулинці, де для учасників провели ознайомчі заходи з процесу крафтового виробництва сиру та інших місцевих продуктів. Екскурсія включала дегустацію сирів та морозива, виготовлених на фермі.
На еко-фермі присутні дізналися більше про альпійських кіз, які є однією з найпопулярніших порід для виробництва молока. Учасникам розповіли про догляд за тваринами, особливості їх утримання та харчування. Крім того, присутні мали змогу самостійно погодувати їх.
Особливу увагу привернув авторський борщ на вишнях, приготований фіналісткою 12-го сезону кулінарного шоу «МастерШеф» Вікторією Науменко. В свою чергу, учасниця поділилася тонкощами приготування цієї незвичайної страви, розповіла про свій професійний шлях та участь у кулінарному проєкті.
Не менш цікавою стала екскурсія в палаці Вітославських-Львових у селі Чернятин. Присутні дізнались багато цікавого про історію дивовижної культурної пам’ятки, яка відрізняється від інших своєю незвичайною архітектурою. В свою чергу, учасники отримали унікальну можливість ознайомитися зі стародавніми пам'ятними артефактами, які передають дух епохи та культурної спадщини регіону.
У селі Гайове Захисники завітали до гостинної садиби зеленого туризму «Подільська родина», де їх радо зустріла господиня Оксана Бас та місцеві майстрині. Під час насиченого та колоритного відпочинку, присутні взяли участь в майстер-класі з виготовлення традиційного хлібця "Жайворонок". Зокрема, учасники дізнались більше про процес творення хліба та познайомились з особливостями Подільської кухні.
Наприкінці заходу, Захисники висловили щиру подяку організаторам, підкресливши, що подібні ініціативи є не тільки приємним дозвіллям, але й важливим для емоційного відновлення. Такий формат заходу сприяє не лише відпочинку, а й підтримці тісних зв’язків у ветеранській спільноті.
Даний тур організовано Департаментом міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОВА в рамках реалізації Програми розвитку туризму у Вінницькій області на 2021-2027 роки.
Дякуємо партнерам за постійну підтримку наших мужніх Захисників.
Разом до перемоги!